sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Helmikuun summa: Helmet ja siat

Tjahas, niin siinä taas kuukausi vierähti kirjoittelematta, mutta sanottava on, että muutkin blogit joita seurailen ovat pudonneet kiihtyvään tahtiin saapuvan kevään kelkasta.

Helmikuu on vierähtänyt vallan talli- ja ulkotöissä. Työvoimatoimiston kautta menin "työelämävalmennukseen" Ratsutalli Verrattomalle, Tuuloseen. TE-valmennus on heittomerkein ilmaistu, koska työ on tuttua ja tavoitteeni siellä on  työkunnon, -taitojen ja -vireen ylläpitäminen. Kyllä minä olen tähän ikään nähden ihan tarpeeksi työelämässä valmentautunut, jotta siellä pärjään. Työkkärin kautta duunissa olo on aika kivaa vaihtelua, viime syksyiselle kilpatallin duunille, työpaikka on lähempänä ja rahaa tulee (matkakulut poislaskettuina) aika lailla samanverran.

Tiituli
Tallista kerron vähän lisää. Eli Ratsutalli Verraton on Sari Kettusen pyörittämä yritys, joka on aloittanut toimintansa jo -97, mutta viime vuonna tilalle valmistui uusi EU-määräykset täyttävä talli, jossa on karsinapaikkoja 25 kpl (yksi suuri varsomiskarsina). Paikat ovat vielä vähän "rempallaan" ja viimeistelyä vailla, mutta työpäivieni ja varsinkin vapaapäivieni aikana on talliin putkahdellut ovia, kahvoja, listoja, maalia... Kaikkea mikä hämmentää, kun olet tottunut jo kulkemaan mietteissäsi ja huomaat että jokin on muuttunut.

Tällä hetkellä hevosvahvuus on 12+6, eli kaksitoista Sarin omaa, tuntikäytössä olevaa hevosta ja kuusi yksityistä. Lisää tallin toiminnasta ja hevosista löydät osoitteesta ratsutalliverraton.fi

Sari on ihan huippu työnantaja, samanlaisia ainakin satatuhatta lisää kiitos. Palautetta saa heti positiivista, sekä negatiivista, negatiivinen annetaan rakentavasti ja työkaluja parempaan suorittamiseen tarjotaan. Myös innovatiiviselle ajattelulle annetaan tilaa ja työympäristö rohkaisee antamaan parannus/kehittely ehdotuksia. Niitä on jopa pyydetty. (Siis tässä täytyy niin hehkuttaa, että keksin laittaa harjakoreiksi polkupyörän korit oviin. Otan kuvan systeemistä heti ensi viikolla.)

Tallin hevoset ovat ihania persoonia. Peruskäyttäytyminen on kaikilla A ja O, hoitotoimenpiteet, talutus, valjastus/varustus onnistuvat moitteetta ja kaikki ovat varmoja ratsastaa (toki taso-eroja löytyy).

(takana) Ohjus ja Likka (edessä)
12 ryhmästä löytyy pikkutyttöjen poni-unelma Poppe, joka hurmaa katseellaan kovimmankin väline-urheilijan. Tunnilla tosin vaatii määrätietoista käsittelyä ja raippa viuhuu, kun Poppea laiskottaa.

Toisesta päästä haarukkaa löytyy Verpi-Mummo, joka paljastui aikamoiseksi houdiniksi vapaa-ajallaan, (siitä lisää kohta), mutta tunilla erittäin kuuliainen ja monien suosikkisuokki.

Ilo ja Ohjus edustavat kisahevoskaartia, joille vaaditaan jo vähän taidokkaampaa ratsastajaa. Päivisin nämä kaverukset välillä nunnuttavat toisiaan ja välillä vetävät kunnon kisaa ympäri tarhaa.
Tallista löytyy siis kaikkea ja varmasti jokaiselle sopivaa. Suosittelen lämpimästi.

Parempia kuvia tulee kun ehdin ottamaan.

Koko kuukausi on mennyt aika hyvin ilman mitään katastrofeja. 1.3 Sari lähti lomailemaan aamupäivällä ja jäin yksin talliin hommiin. Tällä hetkellä päiväheilien aikaan vaihdetaan yhden tarhan porukka (5 heppaa) sisälle ja aamulla sisälle jääneet (4 "ponia") ulos. Lähdin siinä sitten reippahasti viemään heiniä tarhoille ja ajattelin tuovani sieltä sitten heppaa mennessäni. Viiden ryhmässä sijaitsema Ninja-Mummo Verpi oli onnistunut saamaan 3.tarhan portin auki ja näin ollen kolpa oli levällään tarhojen editse menevällä tiellä. 2kpl oli vanhan kentän tienoilla ja kaksi ihan tarhan edustalla syömässä heiniä. Seisoin 2. ja 3. tarhan nurkassa ja laskin että neljä nään, mutta missä on yksi?!

Kunkku kiltisti ilmoitti selkäni takaa (tarhan sisäpuolelta) että on paikalla, puhaltamalla lämmintä ilmaa niskaani. Äkkiä nappasin lähintä elukkaa (Viehko) riimusta kiinni ja työnsin tarhaan. portti kiinni perässä. Vapaana hilluivat pihassa vielä Verpi, Viivi ja Tiituli.

Yritin ottaa kiinni ensin ihan käsipelillä, mutta kun ei onnistunut lähdin hakemaan kaura-ämpäriä tallista. No pölhöt pollet seurasivat minua tarhoilta "etupihalle" eli lankatarhalle, siitä vähän Sarin talon ja heinaladon välistä upihangesta. Tuli vähän kiire hakea se ämpäri, etteivät vapaat "kanat" saa lankatarhassa olevia juoksemaan itseään langoista. Kauralla kaikki tulivat nätisti luokse ja ihan sisälle asti.

Hain kolmos tarhan tyhjäksi ja vein tilalle sisältä ponit. (Hujan, Viikarin, Popen ja Willien) Sitten kädet täristen heinien jako loppuun ja ruokikselle. Kiinniotto-operaatioon kului aikaa yhteensä puolisen tuntia.

Ratsutalli Verraton

Koirien saralla on ollut vähän epävakaata agilityn puolella, Mollyn kanssa ei olla päästy treenaileen ja Sonny on nähnyt joka toisissa treeneissä mörköjä. Pikkuhiljaa mennään kevättä kohti.

Winter Assembly-messuilla Matti kävi pyörähtämässä ja vietettiin sitten yö Holiday Inn -Ruoholahdessa. Mukava huone, kiva hotelli, paskat parkkimahdollisuudet.

Ninskin kanssa yks päivä kuvailtiin koiria. hänen kuvauskurssiaan varten. Pääsi tämä minun uusi kuontalonikin sitten kuviin. Vielä täytyy kerran vaalentaa latvoja, mutta menkööt ny hetken näinkin...




Sonnyllä on suojelusenkeli

Jotkut menee kovaa ja korkeelta, toiset aidan matalimmasta kohdasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti